Saturday, April 20, 2013

Δικηγόροι ως "ειδικοί διαμεσολαβητές" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη την ταχεία εκδίκαση των αιτήσεων του ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι οποίες «στοιβάζονται» στα Ειρηνοδικεία.
Για το λόγο αυτό ανακοίνωσε τη σύσταση και λειτουργία σώματος ειδικών διαμεσολαβητών για τις σχετικές αιτήσεις των πολιτών, στις έδρες των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Η ειδική αυτή διαμεσολάβηση για τη ρύθμιση και απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του είναι υποχρεωτική και θα διενεργείται από διαμεσολαβητές δικηγόρους με ειδική κατάρτιση στη διαδικασία αυτή.
Το οικονομικό κόστος των προσφευγόντων θα είναι ελάχιστο, ενώ η διαδικασία θα χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, απλότητα και ταχύτητα.
Παράλληλα, μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού, που έχει την ισχύ της δικαστικής απόφασης. Σημαντικό είναι ότι για όσο διάστημα θα διαρκεί η διαμεσολάβηση, αναστέλλεται το ποινικό μέρος κατά του οφειλέτη.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι στη διαμεσολάβηση θα υπαχθούν και οι εκκρεμείς υποθέσεις, στις οποίες τυχόν χορηγηθείσα από το δικαστήριο αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη διατηρείται, όπως και η δικάσιμος που έχει ήδη δωθεί.
Πηγή:my review.gr

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...