Monday, April 8, 2013

AUSTRALIA! Έλληνας σκότωσε Έλληνα για πέντε ντοματιές!


Ένας 67χρονος Έλληνας της Αυστραλίας σκότωσε έναν άλλο ομογενή, πάνω σε καυγά τους για πέντε ντοματιές.
Ο 67χρονος Περικλής Παπαδόπουλος είχε φυτέψει πέντε ντοματιές στον κήπο του 72χρονου Αντώνη Μιρτσόπουλου. Όταν το θύμα του ζήτησε τον λόγο τσακώθηκαν και πάνω στη φιλονικία τους τον σκότωσε, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στο δικαστήριο.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11,5 χρόνων, αλλά θα πρέπει να περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή για να έχει δικαίωμα να υποβάλει έφεση για πρόωρη αποφυλάκιση.

Η δικαστής Μπέτι Κινγκ είπε ότι η απόφαση του Παπαδόπουλου να φυτέψει ντοματιές στον κήπο του Μιρτσόπουλου ήταν προκλητική. «Και οι δυο φαίνεται πως ήσασταν δυο στριφνά γεροντάκια, με διάθεση ο ένας να κάνει την ζωή του άλλου δύσκολη. Αλλά να επιτρέψετε αυτή η εχθρότητα να φτάσει στο σημείο του θανάτου του Μιρτσόπουλου είναι απαράδεκτο», είπε.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο Παπαδόπουλος είχε σκοτώσει την ξαδέλφη του στην Ελλάδα «για ασήμαντη αφορμή» και είχε καταδικαστεί. Είχε μείνει στη φυλακή από το 1992 έως το 2008. Η δικαστής Κινγκ τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για την κοινωνία: «Είσαι 67 χρονών και έχεις σκοτώσει δυο ανθρώπους, σε ξεχωριστά επεισόδια για ασήμαντο λόγο».

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...