Wednesday, April 3, 2013

AN ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ... ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ; Η Turkish Airlines εξαγοράζει την Olympic Air !!!



Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έχει επισήμως κατατεθεί πρόταση για την πώληση του 100% της Olympic Air στον τουρκικό αερομεταφορέα, Turkish Airlines. Σύμφωνα με την πρόταση η ελληνική εταιρεία θα διατηρήσει για τουλάχιστον δύο χρόνια το όνομα και τα σήματά της, καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Στη συνέχεια θα ενταχθεί πλήρως στη μητρική εταιρεία.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines, Τεμέλ Κοτίλ, δήλωσε αποκλειστικά στην εφημερίδα Zaman ότι η προσφορά τους είναι κατά 19 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερη από αυτήν της Aegean. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Olympic που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα, επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Ειδικοί σε θέματα ανταγωνισμού έχουν εκφράσει εδώ και καιρό έντονες επιφυλάξεις για την πρόταση εξαγοράς της Olympic από την Aegean, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times και ρεπορτάζ του CNN Turk φαίνεται να οδηγείται σε ναυάγιο. Οι παραχωρήσεις που ανακοίνωσε προ ημερών η Aegean σκοντάφτουν και μάλλον δεν γίνονται αποδεκτές από την Κομισιόν.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish άφησε να εννοηθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic, η τουρκική εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς και για την Aegean.

Η Turkish Airlines είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο. Από το 2009 κερδίζει το επονομαζόμενο «Όσκαρ» του κλάδου των αερομεταφορών. Το 2012 περισσότεροι από 18 εκατομμύρια επιβάτες από 100 χώρες ανέδειξαν την Turkish Airlines ως την καλύτερη και πιο αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.

Στα άμεσα σχέδια των Τουρκικών Αερογραμμών, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, είναι να καταστήσουν το Ελευθέριος Βενιζέλος δεύτερη βάση της εταιρείας, μετά το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, και να προσθέσουν απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις από την Αθήνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης του Ελ. Βενενιζέλος που ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.
Πηγή:ixitikos -αεροποριλίκια μπλόγκ

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...