Monday, February 18, 2013

Aνακοινώνεις οργανώσεων για τις 20 Φλεβάρη 2013!


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: 20 ΦΛΕΒΑΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

20 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Στην επέλαση του εργασιακού μεσαίωνα
να απαντήσουμε επίμονα, μαζικά, αποφασιστικά!
Έχει, άραγε, τέλος ο εφιάλτης που ζουν ο λαός και οι εργαζόμενοι; Έχουν, άραγε, κάτι θετικό να περιμένουν από την «αισιοδοξία» των κυβερνητικών επιτελείων και τις προγνώσεις περί «ανάκαμψης»; Ήρθε, μήπως, η ώρα για να πιάσουν τόπο οι θυσίες τους;
Μία και μόνη ματιά στην τρέχουσα επικαιρότητα αρκεί για να βρει κάποιος την απάντηση: ΟΧΙ! Και όχι μόνο δεν ζούμε το τέλος του εφιάλτη, αλλά την αρχή ενός νέου, χειρότερου κύκλου. Όπου τίποτε πια δεν θα θεωρείται δεδομένο. Όπου όσα κατακτήσαμε θα πρέπει να τα κατακτήσουμε ξανά. Όπου τα δικαιώματά μας θα πρέπει να δώσουμε σκληρές μάχες για να τα ξανακατοχυρώσουμε. Όπου οι συνδικαλιστικές ελευθερίες θα περιστέλλονται διαρκώς. Όπου το εργατικό κίνημα και οι διαδικασίες του θα είναι εξορισμού υπό διωγμό.
Το έζησαν από πρώτο χέρι οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που βρέθηκαν επιστρατευμένοι επειδή πάλευαν για συλλογικές συμβάσεις και για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα μηνών. Το επιβεβαιώνουν οι απανωτοί αντεργατικοί νόμοι που οδήγησαν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην καταβαράθρωση των μισθών, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.Το μαρτυρούν το ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι που αυξάνονται καθημερινά χάρη στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας που επέβαλαν οι τροϊκανοί ιμπεριαλιστές και των απανωτών διευκολύνσεων των ντόπιων κυβερνήσεων προς το κεφάλαιο προκειμένου να απολύει εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα. Το αποδεικνύει η έξαρση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, οι καθημερινοί εκβιασμοί στους χώρους δουλειάς, που πηγαίνουν χέρι-χέρι με την έξαρση της κρατικής τρομοκρατίας, της καταστολής, της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής. Το αποδεικνύουν τα σχέδια που απεργάζονται για το άμεσο μέλλον: με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και στους υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμούς· με ακόμη μεγαλύτερη μείωση των μισθών· με τον ασφυκτικό περιορισμό κάθε αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης.
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, εάν και εφόσον υπάρξει, θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οι επενδύσεις για τις οποίες εκλιπαρούν το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο οι «υπερήφανοι» «πατριώτες» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προϋποθέτουν την ισοπέδωση κάθε εργατικής κατάκτησης, τη μετατροπή όλης της χώρας σε μια τεράστια «ειδική οικονομική ζώνη» με τους εργαζόμενους υποδουλωμένους και το κεφάλαιο πλήρως απελευθερωμένο, ασύδοτο.


Όλοι στους δρόμους!
Να απαντήσουμε μαζικά και αγωνιστικά. Κόντρα στο φόβο και την υποταγή. Με επιμονή και πίστη στις δυνάμεις μας. Για την ανατροπή των μαύρων σχεδίων της κυβέρνησης των προθύμων και των ιμπεριαλιστών της τρόικας. Για τη διεκδίκηση αυτών που μας αρνούνται, αυτών που μας ανήκουν.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Γιατί είναι δική μας υπόθεση. Γιατί δεν αρκεί να σιχτιρίζουμε τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά να χαράξουμε έμπρακτα μια άλλη γραμμή για το εργατικό κίνημα. Τη γραμμή της ανυποχώρητης ταξικής πάλης, τη γραμμή της ρήξης με την ανάθεση και τις αυταπάτες περί «υπεύθυνης αντιπολίτευσης». Και αυτή η γραμμή απαιτεί μαζικό, εργατικό κίνημα. Που θα εμπνεύσει ξανά την εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Με την πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων. Να αγωνίζεται στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς. Να αποφασίζει μέσα από μαζικές, συλλογικές διαδικασίες. Με σωματεία δυνατά, μαζικά, πραγματικά ταξικά εργαλεία στα χέρια μας.
Στο πλευρό του λαού και της νεολαίας, όλων των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από τη βάρβαρη αυτή επίθεση. Για τη συγκρότηση ενός πλατιού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης.
ΜONO ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική κοινωνική απελευθέρωση, ενάντια στην αστική κυριαρχία και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:30 π.μ. - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Πατησίων)
Ταξική Πορεία

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...