Friday, January 25, 2013

«Περί μέλλοντος, Αστρολόγων και άστρων...


Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης 
Αρθρογράφος-Δικηγόρος 

ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ 
"Περί μέλλοντος, αστρολόγων και 
άστρων"

Από καταβολής κόσμου και από τότε που εμφανίστηκε πάνω σ αυτήν την γή ο άνθρωπος είναι έρμαιο των παθών του, των φόβων, των αδυναμιών του, της ανασφάλειας του... 

Διαρκής και μόνιμη η ανησυχία του, για το τι θα του ξημερώσει η επόμενη μέρα. Το άγνωστο του μέλλοντος, δεν έχει κοινωνικές τάξεις, διαβαθμίσεις, οικονομικές μερίδες του πληθυσμού, μορφωτικό επίπεδο, θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις. Είναι ένας φόβος, μια αδυναμία, μια περιέργεια, μια αγωνία ανθρώπινη, που αφορά τον άνθρωπο σαν οντότητα, σαν υπόσταση ψυχοπνευματική και ατομικά. Επομένως, καλοί μας φίλοι, πεδίον δράσης πάντα υπάρχει λαμπρό, στον τομέα, της πρόβλεψης, μελέτης, προσπάθειας διάγνωσης του αύριο. Χιλιάδες χρόνια και αιώνες τώρα, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, αλλά και βασιλιάδες ένδοξοι, αρχηγοί κρατών, ικανοί μαχητές, απλοί στρατιώτες και διάσημοι στρατηγοί καταφεύγουν σε αστρολόγους και μάντεις για να προβλέψουν το μέλλον τους και να τους συμβουλευτούν για το επόμενο βήμα τους, πότε, εάν πρέπει, που, και γιατί πρέπει να το κάνουν. Οι αποφάσεις των ανθρώπων είναι πάντα απόρροια των αναγκών τους, των προσδοκιών, των φιλοδοξιών και των προοπτικών τους. Γιατί, όμως κινούμενοι οι άνθρωποι απο τη λογική- όπως λέγεται τουλάχιστον- καταφεύγουν σε υπερβατικές προβλέψεις, που παλλινδρομούν στα όρια του μεταφυσικού και της κοσμοαστρικής παρατήρησης, στα όρια της σοβαρότητας και του τσαρλατανισμού; Γιατί πολλές φορές πέφτουν θύματα τσαρλατάνων, καιροσκόπων, θρησκολήπτων, ψευδοπροφητών, δήθεν οιονωσκόπων, τυχοδιωκτών και μιάς ολόκληρης κατηγορίας και λίστας τέτοιων ανθρώπων που η αναφορά και καταγραφή τους τελειωμό δεν έχει; Μήπως είναι η ίδια εκείνη γενεσιουργός αιτία που γέννησε και τις θρησκείες, τις αποκαλύψεις, τις μεταφυσικές εξηγήσεις σε απλά αστρονομικά, για παράδειγμα, φυσικά φαινόμενα; Τελικά, είναι απλά ο άνθρωπος και οι αδυναμίες του; Τ’ άστρα μπορούν να μάς πουν το μέλλον μας και αν ναι γιατί; 

Μπορούν μας λέει η συνεργάτις μας απο την Ελλάδα Κα Βαλεντίνη Βασιλειάδη, η οποία είναι αστρολόγος – ερευνήτρια, οικογενειάρχης και ζεί και εργάζεται στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας. Παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στην τηλεόραση, με προβλέψεις, αναλύσεις και επεξηγήσεις για όλα όσα κατά πιθανότητα θα μας συμβούν και πρέπει να γνωρίζουμε, για τα επόμενο χρονικό διάστημα. Μπορούν λοιπόν, τα άστρα να μας πούν, λέει η αστρολογος μας Κα Βασιλειάδη ή να πιθανολογήσουν λέμε εμείς με το πιο φτωχό σε γνώσεις αστρολογικές μυαλό μας. Βέβαια, υπάρχουν και οι κάθετοι αρνητές του όλου θέματος... «Ααα!! εγώ δεν τα πιστεύω αυτά...» λένε και μάλιστα κοιτούν με ειρωνεία, χλευάζουν ή σχολιάζουν, αν τολμήσεις και πείς οτι τα διαβάζω έστω, αλλά καλό είναι να τα λαμβάνουμε και λίγο υπόψη μας... συμπληρώνουν τότε, οι παντογνώστες αυτοί, σίγουροι για τον εαυτό τους, εκπρόσωποι κάθε υπεράνθρωπης δύναμης... «Δεν ντρέπεστε μορφωμένοι άνθρωποι να ασχολείστε με αυτές τις βλακείες...» λένε σε μάς αν κρατάμε ένα περιοδικό ή εφημερίδα και κοιτάμε τις αστρολογικές προβλέψεις... «Καλά τέλος πάντων, διάβασε μου να δουμε τι λέει για τον Ταύρο...Ταύρος νομίζω είμαι, με ωροσκόπο Λέοντα...ξέρεις αυτές τις βλακείες, μου τις είπε κάποτε μιά φίλη μου...» Αποσβολωμένος λοιπόν κάθεται ο άλλος ο μορφωμένος που θάπρεπε να ντρέπεται, του διαβάζει του εξυπνάκια του πνευματώδη, απο την εφημερίδα «αυτό που δεν πιστεύει» και που του το ανέλυσε, εκείνη η φίλη του που ασχολείται μα αυτά. Οταν τελειώνει η ανάγνωση, εκείνος ο υπεράνω συνεχίζοντας το παραμύθι του, λέει, αφού έχει ακούσει τα πάντα προσεκτικά. : «έλα μωρέ, αηδίες...» και σηκώνεται και φεύγει. Και είναι να απορεί κανείς, αφού δεν τα πίστευε τι έκατσε και τα άκουσε και επιπλέον τι πλήρης ενημέρωση ήταν αυτή...ζώδιο και ωροσκόπο ...τα πάντα ήξερε ο κουλός και ας μη τα πίστευε.. 

Ανθρώπινες λοιπόν αδυναμίες, εκφραζόμενες σε πολλά επίπεδα, νομίζω, διότι καθώς ο άνθρωπος είναι γέννημα αυτής της γής, αυτού του κόσμου, αποδέκτης και πομπός ο ίδιος ενέργειας γήινης αλλά και κοσμικής σε μια σχέση αμφίδρομη, είναι φυσικό να επηρρεάζεται απο το κοσμικό γίγνεσθαι και την συμπάντια κίνηση. Κάπου εκεί λοιπόν, ίσως να κρύβωνται οι αλήθειες γιά όλα αυτά ή όχι. Εκείνο το οποίο όμως είναι πέρα απο κάθε αμφισβήτηση αληθές είναι ότι την ώρα της γέννησης μας είμαστε δέκτες κοσμικής, μαγνητικής ακτινοβολίας απο εκείνους τους πλανήτες και ομάδες πλανητών που μεσουρανούν ψηλά πάνω απο τον τόπο που γεννιόμαστε. Αρα δεν είναι θέμα πίστης με την δογματική έννοια του όρου, αλλα μάλλον θέμα ερεύνης και μελέτης της ίδιας μας της υπόστασης, της θέσης μας και της χημικής μας σύνθεσης και περαιτέρω οργανικής μας σύνθεσης, μέσα στο τεράστιο και ατέρμων σύμπαν που μας περιβάλλει. Δεν είμαστε, μάλλον, τίποτα παραπάνω απο ένα απειροέλαχιστο κομμάτι που συνθέτει το πάζλ του κόσμου, ή μάλλον σαν ένα μικρό απο τα εκατομμύρια κύτταρα ενός οργανισμού, που γεννιέται, πεθαίνει αντικαθίσταται απο άλλα σε μιά διαρκή και ατέρμονη ροή και κίνηση, που συνθέτει το ίδιο το σύμπαν. Με αυτή την έννοια και τη σκέψη, ίσως θα ήταν δυνατόν να ειπωθεί ότι μέσα σε όλο αυτό το συμπούρμπουλο των κινήσεων, ε και τα αστέρια με τους σχηματισμούς τους και τις κινήσεις επηρρεάζουν και εμάς και όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, εκλύοντας διαρκώς και απελευθερώνοντας ενέργεια. 

Ας παρακαλουθήσουμε λοιπόν στη νέα στήλη του περιοδικού μας τις προβλέψεις της Κας Βασιλειάδου και ο καθένας μας ας δεχθεί ή απορρίψει ή αξιολογήσει αυτά που θα διαβάσει και τον αφορούν, ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης του. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις της συνεργάτιδος μας αστρολόγου είναι γενικές και αφορούν όλη την ομάδα των ανθρώπων που ανήκουν σε κάθε ένα ζώδιο. Αυτό σημαίνει, οτι για τον καθένα μας υπάρχει ο προσωπικός του αστρολογικός χάρτης, ο οποίος σε ανάλυση προσωπική προσδιορίζει στιγμές και γεγονότα της ζωής του σύμφωνα με αυτά τα οποία μας λένε οι αστρολόγοι μας. Ο Φεβρουάριος λοιπόν, εξ όσων διάβασα, απο τις προβλέψεις της αστρολόγου μας, και ενώ είμαστε σε μια πολύ δύσκολη για τα παγκόσμια δεδομένα χρονιά και είναι και δίσεκτη, φαίνεται ότι για τα περισσότερα ζώδια είναι ένας καλός μήνας. 

Τώρα αν είναι να έρθει και σε κάποιους από μας ο ντουβρουτζάς, ε αν είναι νάρθει θε να ρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει! 

Ας τον υποδεχθούμε λοιπόν τον Φεβρουάριο και αστρολογικώς! Καλό μήνα! 

Δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2012 στο περιοδικό ALFA greek australian magazine... για να την νέα σελίδα αστρολογικών προβλέψεων τότε στο περιοδικό.


0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...