Thursday, January 31, 2013

Στρατευμένο θέατρο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας


Ο φόβος του «άλλου» δια χειρός Ένκε Φεζολάρι


Σκηνοθετεί μία πολυπολιτισμική παράσταση που αναζητά απάντηση στην αγωνία που γεννά ο… «ξένος».

Ένα πολυπολιτισμικό γαϊτανάκι τέχνης συνιστά η πρωτότυπη παράσταση με τίτλο «Hecuba, Hekábē, Hecabe, Hécube, Εκάβη project» που σκηνοθετεί ο Ένκε Φεζολάρι από τις 4 Φεβρουαρίου στο «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες». Ένα γαϊτανάκι που
υφαίνεται γύρω από την τραγωδία του Ευριπίδη «Εκάβη» και περιλαμβάνει ακόμη κείμενα του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Γιώργου Σεφέρη, αφρικάνικα παραμύθια, δημοτικά αλβανικά ποιήματα και μοιρολόγια ελληνικά, αλβανικά, αφρικανικά. Συμμετέχουν άλλωστε σε αυτό ηθοποιοί (Ανδρονίκη Μερτίρη, Στέφανος Μουαγκιέ, Βέφη Ρεδή, Κωστής Σειραδάκης) από τρεις διαφορετικές χώρες: Αλβανία, Ουγκάντα, Ελλάδα.
Μέσα από την ανθρώπινη ματιά των συντελεστών της, η παράσταση αναζητά μια απάντηση στην αγωνία που γεννά ο φόβος του άλλου, του ξένου, του μετανάστη. «Μια απάντηση ωστόσο που όλα συνηγορούν πως δεν μπορεί παρά να υπάρχει βαθιά μέσα μας...» όπως επισημαίνουν.
Το «Hecuba, Hekábē, Hecabe, Hécube, Εκάβη project» παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο και εντάσσεται στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Πολιτισμών» (Έργο 1.4.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών) που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, από την εταιρεία παραγωγής Highway Productions σε συνεργασία με το Σ.Π.Α.Μ.Ε. (Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα)

Info: Από 4 Φεβρουαρίου 2013 έως 28 Μαίου 2013
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 7μμ
Διάρκεια: 60 λεπτά.
Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες (Τουρναβίτου 7, Θησείο, τηλ. 210 3255444).
Ελεύθερη είσοδος.

Ελ. Γ.
Περισσότερα "Νέα"

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...