Saturday, January 26, 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Υπουργοί Οικονομικών... είναι απλά .....?



(Αναδημοσίευση απο το  μπλόγκ  Ελεύθερη Σκέψη!

       Τελικά παντού οι υπάνθρωποι γίνονται υπουργοί Οικονομικών. Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιαπωνία μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Τάρο Ασοο οποίος είπε ότι οι ηλικιωμένοι είναι ένα «περιττό βάρος για την οικονομία» της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. 
Η προκλητική δήλωση προκάλεσε την οργή του κόσμου καθώς στην Ιαπωνία σχεδόν ένας στους τέσσερις από τους 128 εκατ. πολίτες είναι άνω των 60 ετών. Το ποσοστό των ηλικιωμένων αναμένεται
να αυξηθεί στο 40% τα επόμενα 50 χρόνια.
Ο υπουργός και πρώην πρωθυπουργός Ασο είπε ότι πρέπει «να επιτρέψουμε στους ηλικιωμένους να βιαστούν να πεθάνουν» για να μην χρειάζεται να πληρώνει το κράτος για την περίθαλψή τους! «Θεός φυλάξει αν σε αναγκάσουν να συνεχίσεις να ζεις όταν θέλεις να πεθάνεις. Εγώ θα ένιωθα πολύ άσχημα γνωρίζοντας ότι για την νοσηλεία μου πληρώνει η κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί εκτός και αν τους αφήσεις να βιαστούν να πεθάνουν», είπε ο 72χρονος Ασο σε μια συνάντηση του εθνικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.
Ο υπουργός χαρακτήρισε «ανθρώπους στα σωληνάκια» τους ηλικιωμένους ασθενείς που δεν μπορούν να τρέφονται μόνοι τους. Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είπε, «γνωρίζει καλά ότι κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια γιέν» τον μήνα η νοσηλεία ενός ασθενούς που βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής του.
Εκτός από το κόστος, η φροντίδα των ηλικιωμένων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και για τις κοινωνικές υπηρεσίες στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με μία έκθεση αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των νοικοκυριών που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα και περιλαμβάνουν μέλη ηλικίας άνω των 65 ετών, ανέρχεται σε περισσότερα από 678.000, ή περί το 40% του συνόλου.
Αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν μόνοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι. Το 2010, 4,6 εκατ. ηλικιωμένοι ζούσαν μόνοι τους, και ο αριθμός εκείνων που πέθαναν στο σπίτι ανήλθε στο 61% το διάστημα 2003-2010, από 1.364 σε 2.194 ανθρώπους.



Γιαννακοχωρίτης

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...